Het goede doel

Dit jaar gaan we rennen voor het pilotproject Team Petit Paradis. Gelegen aan de rand van Port au Prince, de hoofdstad van Haïti, ligt het nieuwe Petit Paradis, een toekomstige Haïtiaanse leefgemeenschap.

Waarom?

Doordat Haiti is getroffen door een serie van natuurrampen, is de situatie daar erg verontrustend. Mensen wonen een aantal jaar na deze rampen nog steeds in tentenkampen en overal ligt puin. Petit Paradis wil deze situatie drastisch verbeteren. Dit kleine paradijs van 6000 vierkante meter moet een leefruimte aan ca. 25 Haïtiaanse families gaan bieden.

Hoe?

De woningen in de gemeenschap worden volledig opgetrokken worden uit bouwpuin, dat als gevolg van de serie aardbevingen in de afgelopen jaren, met name rondom Port-au-Prince, een zware stempel op het milieu drukt. Deze huizen zijn natuurramp bestendig en krijgen zonnepanelen, zodat het duurzame onderkomens worden waar de bewoners lang profijt van hebben. De woningen worden gebouwd door onopgeleide, werkloze slachtoffers van de rampen die zo het recycling vak en een nieuw systeem van bouwen leren. Door dit project is er groeiend besef onder de bevolking dat bouwpuin hoogwaardig bronmateriaal voor hergebruik kan opleveren. De pilot kan dus geslaagd worden genoemd en nu is het tijd om op te schalen.

Meer info

%d bloggers like this: